Afficher ce site en français | View this website in English

Algemene info

Wat is het adres van Expo Hasselt?
Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt

Wat is het verschil tussen Trixxo Arena en Expo Hasselt als beursruimtes?
Zowel de Trixxo Arena als Expo Hasselt kunnen als beursruimte benut worden. Samen bieden ze een totale bruikbare beursvloer van 10.000 m2, onderverdeeld in verschillende multifunctionele ruimtes. Afhankelijk van de grootte van de beurs worden deze ruimtes apart of in combinatie gebruikt. Kleinere beurzen vinden plaats in Expo Hasselt. Grote publieks- en vakbeurzen vinden plaats in de Trixxo Arena ernaast.

Mogen minderjarigen zonder begeleiding binnen op een beurs?
Minderjarigen mogen zonder de begeleiding van een volwassene de zaal betreden, tenzij een beursorganisator hierover anders beslist. Wel is het zo dat Expo Hasselt in geen enkel geval verantwoordelijk gesteld kan worden voor deze minderjarigen.

Mogen kinderen gratis binnen?
Afhankelijk van het soort beurs is er gratis toegang voor kinderen onder een bepaalde leeftijd. We vermelden dit bij het evenement in de rubriek Kalender of je vindt deze informatie op de officiële website van de beurs.

Ik ben iets kwijtgeraakt tijdens het evenement. Bij wie kan ik terecht om dat te melden?
Merk je tijdens je aanwezigheid dat je iets kwijt bent geraakt, meld dat dan aan de medewerkers van de vestiaire a.u.b. Merk je het verlies pas achteraf, dan kan je contact opnemen met onze administratieve dienst. We zijn elke werkdag bereikbaar van 09.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur op het telefoonnummer +32 3 400 60 60. OPGELET, op dit nummer kan je GEEN tickets bestellen. Of mail naar info@expohasselt.be. Zijn je spullen bij ons teruggevonden, dan kan je die aan het onthaal van de kantoren komen afhalen. Onze kantoren zijn open van maandag tot vrijdag van 09.30 uur tot 17.00 uur.

Gevonden voorwerpen worden slechts gedurende een beperkte tijd bijgehouden. Waardevolle voorwerpen zoals persoonlijke documenten worden door ons aan de politie bezorgd en kan je afhalen in het Politiehuis Hasselt, Zwarte-Brugstraat 6, 3500 Hasselt, + 32 11 938 938.

Tickets

Wanneer start de ticketverkoop van een beurs?
De verkoop van tickets voor beurzen valt onder de verantwoordelijkheid van de organiserende partij. Eventuele voorverkoop verloopt niet via onze kanalen. Controleer voor de nodige info altijd de officiële website van de beurs. Die staat ook vermeld bij de info over de beurs in onze kalender.

Hoe kan ik tickets kopen?
Toegangskaarten voor beurzen worden verkocht aan de kassa tijdens de openingsuren van de beurs. De kassa voor beurzen in de Trixxo Arena bevindt zich aan de rechterzijde van de toegangsdeuren. Voor beurzen in Expo Hasselt bevinden de kassa’s zich links en rechts van de toegang. De kassa is open tijdens de openingsuren van de desbetreffende beurs. Controleer altijd de officiële website van de beurs (vermeld op onze website) voor meer info over toegangsprijzen, voorverkoop, kortingen en openingstijden.

Kan ik online toegangskaarten kopen voor beurzen?
Aangezien de beursorganisatie zelf instaat voor de verkoop van tickets is dit beursafhankelijk. Je kan best op de officiële website van de beurs kijken of er online tickets verkocht worden en welke de tarieven zijn. Toegangskaarten zijn altijd te koop tijdens de openingsuren van de beurs aan de kassa.

Mobiliteit

Kan ik naar Expo Hasselt met het openbaar vervoer?
Hou er rekening mee dat er na afloop van evenementen ‘s avonds niet altijd een trein of bus terug naar huis is. Controleer dus vooraf of je vlot terug kan reizen. Of probeer je heenreis met de trein te combineren met een terugrit via carpoolen.

Van aan het station is Park H bereikbaar met de bus. Bezoek je een evenement overdag, dan kan je van het busvervoer gebruikmaken. ‘s Avonds zijn er meestal geen bussen meer na afloop van het evenement.

Volgende buslijnen zorgen overdag voor een vlotte verbinding tussen het trein- en busstation van Hasselt en Park H. Op wandelafstand van Park H vind je langs de Universiteitslaan de bushalte Hasselt–Provinciehuis. Minstens om het halfuur wordt deze halte bediend door één van deze lijnen:

Kan ik Expo Hasselt makkelijk met de auto bereiken en er vlot parkeren?
Wegwijzers vind je aan de drie Hasseltse afritten op de E313 Antwerpen – Luik en op de grote ring rond Hasselt. Je bereikt Park H het vlotst via de afrit 29 (Hasselt-Oost).

Park H beschikt over ruime parkeerterreinen. Geef in je gps ‘Trichterheideweg’ als bestemmingsadres in. De parkeerterreinen A, B, C, D en E bieden plaats aan 2.720 auto’s. Voor een bezoek aan Trixxo Arena – Expo Hasselt parkeer je best op parking A.

Neem bij het binnenrijden een ticket aan de slagbomen. Let op: staat het licht op rood i.p.v. op groen boven bepaalde slagbomen, dan betekent dit daar alleen uitgereden kan worden. Je parkeerticket (5 euro) betaal je aan de automaten in de toegangshal. Betalen kan zowel voor als na of zelfs tijdens het evenement. Je ticket blijft gedurende heel je bezoek geldig.

Zijn er parkeerplaaten voor rolstoelgebruikers?
Aan de ingang van de zaal zijn er parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een beperking. Krijg je graag assistentie bij je verplaatsing van en naar het parkeerterrein, aarzel dan niet om een medewerker aan te spreken.

Is er een Kiss & Ride-mogelijkheid aan Expo Hasselt?
Breng je iemand naar Expo Hasselt, dan kan je aan het begin van de Trichterheideweg ter hoogte van parkeerterrein C of aan de Gouverneur Verwilgensingel ter hoogte van parkeerterrein A je passagiers laten uitstappen en weer doorrijden. Of rijd het parkeerterrein op en neem een parkeerticket. Verlaat je het parkeerterrein binnen het uur, dan hoef je je parkeerticket niet te betalen.

Is er een fietsenstalling aan Expo Hasselt?
Aan Expo Hasselt is er een stalling voor 48 fietsen.

Ga voor meer info naar de rubriek Mobiliteit.

Verloop van je bezoek

Wanneer gaan de deuren open van de beurs?
De openingsuren van de beurzen staan vermeld bij het evenement in de rubriek kalender.

Is er een vestiaire of zijn er lockers?
Vermijd om grotere spullen mee te brengen naar de zaal. In het kader van de veiligheidsmaatregelen hanteert Sportpaleis Group een streng (hand)tassenbeleid in elk van zijn zalen! Tassen groter dan 21 cm x 30 cm x 10 cm (A4-formaat) zijn VERBODEN. Je kan dus ook niet met rugzakken en bagage binnen. Er worden strenge controles uitgevoerd. Kan je om medische redenen niet voldoen aan de gevraagde afmetingen, neem dan vooraf contact met ons op via info@expohasselt.be.

Naargelang van het type evenement zorgt de organisator voor een vestiaire en/of lockers voor het opbergen van jassen, een helm of andere voorwerpen.

Mogen wij eigen eten en drinken meebrengen naar een beurs?
Eigen eten en drinken zijn niet toegelaten. Aan de cateringstandjes kan je drank en snacks verkrijgen.

Kan ik iets eten en drinken in Expo Hasselt?
Je kan tijdens de beurs terecht aan onze cateringpunten voor drankjes en een aantal kleine snacks, zoals belegde broodjes, soep, taart, panini’s, croque monsieur, wafels en hotdogs. Aan de bars en foodstands kan je cashless en zelfs contactloos betalen met je bankkaart, je smartphone of de Sportpaleis Group Cashless Card. Meer info

Zijn er restaurants in de buurt van Expo Hasselt?
Voor of na je bezoek heen ook de horecazaken in Hasselt je graag welkom. Op de terreinen van Park H kan je vooraf of achteraf culinair genieten in Bar-Ristorante Crudo, het restaurant achter de Trixxo Arena en vlak tegenover de ingang van het Trixxo Theater (MOMENTEEL GESLOTEN door de coronacrisis!). Meer info of +32 11 912 865.

Bezoekers met een beperkte mobiliteit

Is de zaal makkelijk bereikbaar en toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit?
Natuurlijk! Aan de ingang van de zaal zijn parkeerplaatsen voorbehouden voor rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een beperking.

EHBO

Is er een medische dienst in Expo Hasselt?
Nee, maar de eerste zorgen kunnen altijd verleend worden. Aarzel zeker niet om hulp te vragen indien nodig. Beursmedewerkers staan altijd paraat om de bezoeker zo goed mogelijk bij te staan.

Faciliteiten

Kan ik cashless betalen?
Aan elk verkooppunt in elk van de zalen van Sportpaleis Group kan je cashless en zelfs contactloos betalen met je bankkaart , je smartphone of de Sportpaleis Group Cashless Card. Aan alle bars, foodverkooppunten en ticketbalies aanvaarden we Bancontact, Maestro, Visa, Mastercard, Google Pay en Apple Pay.

Wat is de Cashless Card van Sportpaleis Group?
Sportpaleis Group heeft de Sportpaleis Group Cashless Card speciaal voor jou ontwikkeld voor makkelijke en snelle betalingen aan de bars, foodverkooppunten en ticketbalies in elk van de Sportpaleis Group-zalen. De kaart is verkrijgbaar aan de infobalie van de zaal en heeft een aanvankelijke waarde van 10, 20 of 50 euro. Eenmaal aangeschaft, kan je ze zo vaak als je wil opnieuw laden met bedragen van jouw keuze. Het bedrag blijft op je kaart staan totdat dit wordt verbruikt. Het saldo van je kaart kan je raadplegen aan elke bar, foodstand en aan de oplaadpunten in onze zalen, maar ook via de app en de Cashless Card-website.

Download de app via de Apple App Store of via Google Play.

Welke hotels kan Expo Hasselt / Sportpaleis Group aanbevelen?
Combineer je bezoek aan een beurs met een overnachting in de stad. We bevelen je graag het Radisson Blu Hotel Hasselt aan en het zusterhotel Park Inn by Radisson Hasselt. Meer info

Wat mag wel/Wat mag niet?

Mag ik zelf drank en eten meenemen naar de zaal?
Je mag geen eigen eten en dranken meenemen naar Expo Hasselt. Dit hoort echter geen probleem te zijn, want in de zaal zijn er verschillende standjes waar je allerlei eten en drank kan kopen. De in de zaal verkrijgbare drankjes en snacks mag je meenemen tijdens je bezoek, maar wij vragen wel om het proper en gezellig te houden. Gelieve geen zwerfvuil in en rond de zaal achter te laten. Er zijn voldoende vuilnisbakken waarin je afval weg kan gooien.

Welke voorwerpen mogen niet mee naar binnen?
Het is verboden om Expo Hasselt te betreden met eigen eten en drank, geluidsopnametoestellen, film- en fotocamera’s, vuurwerk, drones, wapens van alle aard en andere voorwerpen die een gevaar voor de veiligheid kunnen opleveren. Misbruik wordt strafrechtelijk vervolgd. Bij het betreden van de zaal stem je toe met eventuele aftasting.

Mag ik binnen met een rugzak of grote handtas?
In het kader van de veiligheidsmaatregelen hanteert Sportpaleis Group een streng (hand)tassenbeleid in elk van zijn zalen! Tassen groter dan 21 cm x 30 cm x 10 cm (A4-formaat) zijn VERBODEN. Je kan dus ook niet met rugzakken en bagage binnen. Er worden strenge controles uitgevoerd.

Mag ik roken tijdens het bezoek?
Er is een strikt rookverbod in de zaal, maar je kan met je ticket wel buitengaan om te roken. Het is wel zeer belangrijk dat je je ticket goed bijhoudt, want anders mag je niet meer terug naar binnen. Gelieve de omgeving te respecteren en geen sigarettenpeuken op de grond achter te laten. Wie toch rookt in de zaal kan een boete krijgen tot 300 euro.

Mag ik het logo of de naam van de beurs gebruiken?
Behoudens schriftelijke toestemming van de organisator is elk commercieel gebruik van de naam of het logo van het evenement strikt verboden.

Veiligheid

Welke maatregelen worden er getroffen om de veiligheid te garanderen?
In het kader van de veiligheidsmaatregelen hanteert Sportpaleis Group een streng (hand)tassenbeleid in elk van zijn zalen! Tassen groter dan 21 cm x 30 cm x 10 cm (A4-formaat) zijn VERBODEN. Je kan dus ook niet met rugzakken en bagage binnen. Er worden strenge controles uitgevoerd, ook op het binnenbrengen van verboden voorwerpen. Bij het betreden van de zaal stem je toe met eventuele aftasting. In het gebouw wordt ook toegezien op de naleving van het rookverbod.

Meer FAQ

Waar kan ik terecht met verdere vragen?
Voor verdere info kan je terecht op de website van de beursorganisator (vermeld bij het evenement in onze kalender) of bij Expo Hasselt via info@expohasselt.be. Je kan de administratieve dienst van Trixxo Arena / Expo Hasselt elke werkdag bereiken van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur op het telefoonnummer +32 3 400 60 60. OPGELET, op dit nummer kan je GEEN tickets bestellen.