Combiticket toegang zaal en openbaar vervoer De Lijn

Begin uw plezier al voordat u de zaal bereikt. Met uw combiticket komt u ontspannen en zonder file- en parkeerstress naar het Sportpaleis en de Lotto Arena. Na afloop van het evenement hoeft u niet minutenlang op een parking aan te schuiven.

Geen file- noch parkeerstress dankzij uw toegangsticket

Uw ticket is geldig als combiticket Sportpaleis/Lotto Arena – De Lijn in Antwerpen en elders in Vlaanderen bij uw verplaatsing naar en van onze zalen. Het garandeert u niet alleen de toegang tot het Sportpaleis of de Lotto Arena, maar ook het vrije gebruik van trams en bussen van De Lijn naar het evenement en na afloop weer terug (controleer de tijden van de laatste terugritten onderaan op deze pagina).

De premetrohalte Sport op de lijnen 2, 3 en 6 bevindt zich tussen de ingangen van het Sportpaleis en de Lotto Arena in, de bovengrondse halte Sportpaleis van lijn 5 bevindt zich aan de uitgang/ingang van de premetro in de Ten Eekhovelei aan de Parking Ten Eekhove, op 5 minuten wandelafstand van het Sportpaleis en de Lotto Arena.

De nv Antwerps Sportpaleis laat extra tramstellen en bussen inzetten en vraagt, om dit mogelijk te maken, bij elke ticketbestelling een solidaire “contributie vrij gebruik P+R, tram en bus” van 0,50 euro, wat veel minder is dan de normale kostprijs van een retourkaartje bij De Lijn. Terugbetaling van deze contributie is mogelijk onder bepaalde voorwaarden voor wie als particulier zelf busvervoer naar onze zalen organiseert of voor bezoekers die in straal van 1500 meter rond Sportpaleis/Lotto Arena wonen en te voet naar een evenement komen.

Routeplanner De Lijn

Uw route met het openbaar vervoer kunt u zelf uitstippelen met de routeplanner op maat (rechts op deze pagina). U krijgt gepersonaliseerd reisadvies naar onze zalen en een vermelding van de laatste terugrit. Komt u met de auto naar Antwerpen, dan raden we u aan om niet tot aan het Sportpaleis te rijden maar uw auto in de rand van de stad op een P+R (Park & Ride) te parkeren daar een tram of bus van De Lijn te nemen. Met uw combiticket maakt u altijd vrij gebruik van de trams en de bussen van De Lijn naar de evenementen en terug. De routeplanner toont hoeveel u bespaart qua CO2-uitstoot in vergelijking met een gemiddelde wagen en geeft in het reisadvies ook de dienstregelingen weer van de NMBS, MIVB en TEC.

Vlot bereikbaar vanaf een Park+Ride

Vanaf de P+R-terreinen kunt u ontspannen met de premetro naar onze zalen komen. Op 1 september 2012 heeft De Lijn het aanbod van bussen en trams in Antwerpen herschikt. Voor Sportpaleis/Lotto Arena is de opvallendste wijziging die van tramlijn 2, die voortaan van Hoboken naar Merksem gaat en halthoudt voor onze deuren.

Download de kaart van het Antwerpse tramnet (pdf; 155 kb)
Download het overzicht van de rechtstreekse tramlijnen naar Sportpaleis/Lotto Arena (pdf, 107 kb)

Vanuit het westen

Bezoekers uit Oost- en West-Vlaanderen raden we ten stelligste aan om tram 3 richting Merksem (halte Sport) of tram 5 richting Wijnegem (halte Sportpaleis) te nemen en de P+R-parkeerterreinen te gebruiken in Zwijndrecht/Melsele (reistijd: 24 minuten), in de buurt van de gebouwen van Gazet Van Antwerpen – Blancefloerlaan (15 minuten) of op het Frederik van Eedenplein (12 minuten).

Verspreid over de verschillende P+R-terreinen zijn er 1.789 parkeerplaatsen

 • Melsele/Zwijndrecht: 375 plaatsen
 • Linkeroever – Blancefloerlaan, buurt Gazet van Antwerpen: 475 plaatsen
 • Linkeroever – Blancefloerlaan, straat zelf: 316 plaatsen (niet van De Lijn)
 • Frederik van Eedenplein: 110 plaatsen
 • Keizershoek Merksem: 311 plaatsen
 • Bredabaan: 202 plaatsen langs de winkelas

Opgelet voor wie voor 19.00 uur op Linkeroever wil parkeren: het Frederik van Eedenplein, Thonetlaan en Beatrijslaan zijn van maandag t/m zaterdag van 9 tot 19 uur zones waar betalend parkeren geldt. De achterliggende straten, waaronder een groot deel van de Blancefloerlaan, zijn blauwe zone waar van maandag t/m zaterdag van 9 tot 19 uur het schijfparkeren van toepassing is. Parkeren op de P+R Melsele of aan de P+R Blancefloerlaan aan Gazet van Antwerpen is gratis. Download de situeringskaart van betalend en schijfparkeren op Linkeroever

Vanaf Linkeroever of Antwerpen centrum kunt u om de anderhalve minuut ‘trammen’ naar het Sportpaleis en de Lotto Arena.

Vanuit het zuiden

Vanuit het zuiden zijn het Sportpaleis en de Lotto Arena bereikbaar met de tramlijnen 2 en 6. Komt u via de A12, neem dan afrit 13 (Antwerpen Zuid/Hoboken/Wilrijk), houd rechts aan en rijd rechts de P+R Olympiade op. U kunt hier tram 6 richting Luchtbal nemen (halte Sport). Deze lijn loopt haast volledig gelijk met lijn 2 die sinds 1 september 2012 vanuit Hoboken richting Merksem gaat. Sinds 1 oktober 2012 is de P+R Olympiade betalend, maar u kunt er de auto de eerste 12 uur wel GRATIS parkeren.

Vanuit het noorden

Bezoekers uit het noorden kunnen parkeren op de P+R Keizershoek ter hoogte van de Carrefour in Merksem en daar tram 3 richting Zwijndrecht of tram 2 richting Hoboken nemen tot halte Sport (11 minuten). Komt u via de A12 uit het noorden, neem dan afrit 16 (Ekeren), voeg in op de Noorderlaan en parkeer 3,7 km verder op de P+R Kinepolis aan uw rechterkant. Neem hier tram 6 richting Olympiade tot aan de halte Sport.

Vanuit het oosten

Sinds 14 april 2012 is de tramlijn 5 verlengd tot in Wijnegem. Hierdoor zijn het Sportpaleis en de Lotto Arena heel vlot met de tram bereikbaar voor wie ten oosten van Antwerpen woont of vanuit oostelijke richting komt. Er is ruim parkeerplaats op het openbaar domein. Opstappen op tram 5 kan aan de haltes in Wijnegem: Fortveld, Schijnbeemden, Shopping Center, of die in Deurne: Ertbrugge, Havik, Ruggeveld en Frans Van Dijck. Opgelet: aan Wijnegem Fortveld vertrekt ook tram 10, maar die rijdt vanaf halte Ruggeveld richting Deurne Rivierenhof, dus NIET naar het Sportpaleis. Voor Sportpaleis/Lotto Arena verlaat u tram 5 aan de halte Sportpaleis aan parking Ten Eekhove. Ook de volgende halte Schijnpoort ligt op wandelafstand.

Klik hier om het plan van de nieuwe tramlijn te downloaden (jpg; 82 kb)

Vanuit de stad zelf

Vanuit het stadscentrum kunt u met uw combiticket niet alleen gebruikmaken van de trams op de premetrolijnen 3 en 5, ook met de bovengrondse tram 12 kunt u naar het Sportpaleis en de Lotto Arena. Tram 12 biedt u als reiziger uit Antwerpen Zuid (Bolivarplaats) om het kwartier een rechtstreekse verbinding naar de Sportpaleissite. Opgelet: sinds 6 mei 2013 rijdt tramlijn 12 niet meer tot de Groenplaats. De tram wordt voorlopig ingekort tot de Lambermontplaats op het Zuid. Dit betekent dat lijn 12 na de Bolivarplaats enkel nog de halte Pacificatie in de Emile Banningstraat bedient en niet langer de haltes Museum, Tropisch Instituut, Sint-Andries en Groenplaats. De Lambermontplaats zelf wordt enkel gebruikt als keerpunt: er is geen mogelijkheid om op- of af te stappen. De Nationalestraat blijft bediend door tram 4 en de buslijnen.

De bussen op de lijnen 19 en 23 komende vanuit het centrum van Antwerpen hebben eveneens een halte in de buurt. Tramlijnen 2 en 6 verbinden het zuiden en het noorden van de stad en doen de stationsbuurt aan. Lijn 2 gaat van Hoboken naar Merksem en omgekeerd, lijn 6 van Olympiade naar Luchtbal en omgekeerd. Deze twee lijnen volgen grotendeels hetzelfde traject.

Dine & Ride

In de buurt van de rechtstreekse tramlijnen 2, 3, 5, 6 of 12 bevinden zich restaurants waar u eerst gezellig kunt gaan tafelen vooraleer u met het openbaar vervoer naar onze zalen afzakt. De restaurants die wij u aanbevelen ontdekt u via Dine & Ride.

Terugritten De Lijn

De Lijn verzekert terugritten tot bepaalde tijdstippen rond of na middernacht. De uren van de laatste tram vindt u hieronder. Op vrijdag– en zaterdagnacht kunt u ook gebruikmaken van het nachtvervoer per bus in Groot-Antwerpen en Regio. Nachtlijn N65 Antwerpen – Kapellen – Putte houdt om 01.09, 02.24 en 04.09 ur halt aan het Sportpaleis. Klik hier voor info over het nachtvervoer op vrijdag- en zaterdagnacht.

 • premetrolijn 2 Merksem > Hoboken: 00.44 uur (metrostation Sport)
 • premetrolijn 2 Hoboken > Merksem: 00.15 uur; op zondag: 00:14 uur (metrostation Sport)
 • premetrolijn 3 Merksem > Zwijndrecht: 00.14 uur (metrostation Sport)
 • premetrolijn 3 Zwijndrecht > Merksem: 00.43 uur (metrostation Sport)
 • premetrolijn 5 Wijnegem Fortveld > Linkeroever: 23.54 uur (bovengrondse halte Sportpaleis aan parking Ten Eekhove)
 • premetrolijn 5 Linkeroever > Wijnegem Fortveld: 01.04 uur (bovengrondse halte Sportpaleis aan parking Ten Eekhove)
 • premetrolijn 6 Olympiade > Luchtbal (Kinepolis): 00.42 uur (metrostation Sport)
 • premetrolijn 6 Luchtbal (Kinepolis) > Olympiade: 00.51 uur (metrostation Sport)
 • tramlijn 12 Sportpaleis > Groenplaats: 23.50 uur (00.50 uur tot Nationale Bank, vandaar naar stelplaats Hoboken en niet meer naar het stadscentrum)

De uuraanduidingen zijn het tijdstip van de laatste halte aan/in de buurt van het Sportpaleis.

Routeplanner

in samenwerking met
MIVB, NMBS en TEC
Vertrek
De gemeente werd niet gevonden. Gelieve de schrijfwijze te controleren.
De straat werd niet gevonden. Gelieve de schrijfwijze te controleren.
Het huisnummer werd niet gevonden. Gelieve het huisnummer te wijzigen of te wissen.
Het herkenningspunt werd niet gevonden. Gelieve de schrijfwijze te controleren.
Aankomst
De gemeente werd niet gevonden. Gelieve de schrijfwijze te controleren.
De straat werd niet gevonden. Gelieve de schrijfwijze te controleren.
Het huisnummer werd niet gevonden. Gelieve het huisnummer te wijzigen of te wissen.
Het herkenningspunt werd niet gevonden. Gelieve de schrijfwijze te controleren.
Datum en tijdstip