Afficher ce site en français | View this website in English

Terug naar onze mobiliteitspagina

Met de auto

Hasselt is makkelijk bereikbaar via een knooppunt van belangrijke verkeerswegen vanuit alle richtingen. Voor beurzen in Park H (nieuwe benaming van de Grenslandhallensite) wordt gebruikgemaakt van Ethias Arena en Expo Hasselt. Op de site vind je ook het Ethias Theater, Plopsa Indoor, Club Versuz, Bar Ristorante Crudo en trampolinepark Jumpsquare. Wegwijzers vind je aan de drie Hasseltse afritten op de E313 Antwerpen – Luik en op de grote ring rond Hasselt. Je bereikt de zalen het vlotst via de afrit 29 (Hasselt-Oost).

Ruime parkeerterreinen

Park H beschikt over ruime parkeerterreinen voor bezoekers. Geef in je gps Trichterheideweg als bestemmingsadres in.

De parkeerterreinen A, B, C, D en E bieden plaats aan 2.720 auto’s.

Neem bij het binnenrijden een ticket aan de slagbomen. Let op: staat het licht op rood i.p.v. op groen boven bepaalde slagbomen, dan betekent dit daar alleen uitgereden kan worden. Je parkeerticket betaal je aan de automaten in de toegangshal (betaling met munten, briefjes van 5, 10 of 20 euro). Een ticket betalen kan zowel voor als na of zelfs tijdens je bezoek. Je betaalt 5 euro en je ticket blijft gedurende heel je bezoek geldig.

Parkeren voor rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een beperking

Er is een voorbehouden parkeerruimte voor de ingang van Ethias Arena – Expo Hasselt voor rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een beperking. Krijg je graag assistentie bij je verplaatsing van en naar het parkeerterrein, aarzel dan niet om een assistent aan te spreken. Op de voorbehouden plaatsen wordt streng controle gehouden. Houd dus je Europese parkeerkaart voor personen met een beperking, identiteitskaart en toegangsticket klaar om aan de parkeerwachters voor te leggen.

Heb je geen Europese parkeerkaart voor personen met een beperking, maar heb je wel een parkeerplaats dichtbij nodig door een mobiliteitsbeperking? Houd er dan rekening mee dat je dit zal moeten toelichten aan de parkeerwachters. Doe dit bij voorkeur met een dokters- of een ander medisch attest. Of neem bij voorkeur op voorhand contact op via info@ethias-arena.be. Je ontvangt zo snel mogelijk een reactie.

Raadpleeg de verkeersinfo voor je vertrek

Informeer je voor je vertrek via de radio of door de links hieronder aan te klikken over wegwerkzaamheden of eventuele fileproblemen in de buurt:

www.verkeerscentrum.be
www.wegeninfo.be
www.wegenwerken.be