Jack White

Dit evenement is voorbij. Klik hier voor de komende evenementen.

Jack White heeft op zijn 36ste al een stevige stempel op de rockgeschiedenis gedrukt. In 1997 maakte de wereld kennis met The White Stripes en zo ook met frontman Jack. Het alternatieve rockduo scoorde een monsterhit met ‘Seven Nation Army’ uit hun langspeler ‘Elephant’. ‘Seven Nation Army’ werd in 2004 bekroond met een Grammy Award voor beste rocknummer. In februari 2011 hielden Jack en Meg het voor bekeken. Dat kwam hard aan voor de grote White Stripes-achterban. Jack concentreerde zich een tijdje op zijn twee andere bands The Dead Weather en The Raconteurs, die we kennen van hitsingle ‘Steady, As She Goes’.

In april 2012 debuteerde Jack solo met ‘Blunderbuss’, een plaat die hij naar eigen zeggen niet eerder had kunnen maken. “De nummers voelen aan alsof ze alleen maar onder mijn naam gemaakt hadden kunnen worden. Ik ben terug langs start gegaan en heb mijn eigen kleuren en mijn eigen uitdrukkingsvorm gezocht”. De eerste singles ‘Love Interruption’ en ‘Sixteen Saltines’ laten inderdaad een andere Jack White horen. De gitaar is akoestisch en de begeleiding is subtiel. Ondertussen toert Jack door Europa en de geruchtenmolen is alvast laaiend enthousiast.

Eind juni stond Jack White voor het eerst solo voor het Belgische publiek op Rock Werchter. Superlatieven werden niet gespaard bij het terugblikken naar wat unaniem één van de hoogtepunten van Rock Werchter bleek te worden. En nu is er meer heuglijk nieuws. Donderdag 6 september komt Jack White terug en wel naar Antwerpen.

Kaarten kosten 39 euro, inclusief servicekosten.

"Jack White" werd georganiseerd door Live Nation Belgium

Kalender

Lotto Arena

do 06-09-12 / 20:00