Belgian Lions EK-kwalificaties

Dit evenement is voorbij. Klik hier voor de komende evenementen.

update 06/09/12

Zaterdag 8 september: Belgian Lions in duel van de waarheid tegen Finland

Uw steun is meer dan ooit nodig

Voor de laatste thuiswedstrijd in de EK-kwalificatieronde rekenen de Belgian Lions meer dan ooit op uw steun. Het zit ons nationale basketteam namelijk niet mee. Na de eerste thuisnederlaag, tegen Polen, en verlies in Zwitserland zijn de Lions naar de vierde plaats gezakt. Nog slechts twee wedstrijden staan op het programma, waaronder die in eigen zaal tegen Finland. Winnen de Lions deze twee wedstrijden, dan kwalificeren ze zich zeker voor het EK in Slovenië. Bij winst van slechts één wedstrijd is er nog een kans op kwalificatie maar zal er gerekend moeten worden. Van de 6 poules zijn de eerste twee rechtstreeks geplaatst en gaan ook de vier beste derdes door.

Om maximale kansen op deelname aan het EK te garanderen, is winst tegen Finland een absolute must!

Daarom vragen we aan alle basketfans om zaterdag 8 september massaal aanwezig te zijn in de Lotto Arena en de Belgian Lions een hart onder de riem te steken bij deze zo belangrijke wedstrijd.

Reserveer nu uw plaatsen en kom de Belgian Lions aanmoedigen!

Thuiswedstrijden EK-kwalificatiecampagne groep E

Dinsdag 21 augustus: Belgian Lions – Zwitserland
Maandag 27 augustus: Belgian Lions – Albanië
Donderdag 30 augustus: Belgian Lions – Polen
Zaterdag 8 september: Belgian Lions – Finland

Na succesvolle wedstrijden in 2009 en 2010 kiezen de Belgian Lions opnieuw voor Antwerpen en de Lotto Arena. Zij wonnen er zeven matchen op een rij en hopen deze reeks nu te kunnen doortrekken. “Met de steun van de zesde man willen we ons voor de tweede opeenvolgende keer voor het Europees Kampioenschap kwalificeren,’ aldus manager Jacques Ledure.

Het Lotto Arena-debuut van de Belgian Lions in 2009 ging niet onopgemerkt voorbij. In de EK-kwalificatiewedstrijden boekte de selectie van bondscoach Eddy Casteels drie thuisoverwinningen op rij. Het Belgische nationale team werd groepswinnaar en miste net de kwalificatie voor het EK in Polen. Vooral de overwinningen tegen Bosnië en tegen Frankrijk met o.a. NBA-ster Tony Parker staan in het collectieve basketbalgeheugen gegrift. Zeker omdat deze interlands in een bomvolle Lotto Arena en voor 5.000 toeschouwers werden afgewerkt.

Voor de volgende campagne koos manager Jacques Ledure opnieuw de Lotto Arena als thuishaven. In Antwerpen, de bakermat van het Belgische basketbal, kon de Belgische nationale ploeg opnieuw rekenen op de massale toeloop van zijn supporters. Mede met de steun van de zesde man slaagden de Belgian Lions erin zich tegen tegenstanders als Polen, Georgië (met NBA-speler Zaza Pachulia van Atlanta Hawks), Portugal en Bulgarije te plaatsen voor het EK 2011 in Litouwen. Het was van 1993 geleden dat ons land nog eens op dit basketbalfeest aanwezig was geweest.

Ticketprijzen EK-kwalificaties

Ticket voor 1 wedstrijd: 15 euro (tribune), 10 euro (balkon)
Abonnement 4 wedstrijden: 40 euro
Abonnement 4 wedstrijden + T-shirt: 50 euro

Klik hiernaast om te reserveren voor een individuele wedstrijd.

Klik hieronder om te reserveren voor een

Telefonisch reserveren kan bij Tele Ticket Service op het nummer 070/345.345.

Kalender

Lotto Arena

wo 18-07-12 / 20:30

Lotto Arena

di 21-08-12 / 20:30

Lotto Arena

ma 27-08-12 / 20:30

Lotto Arena

do 30-08-12 / 20:30

Lotto Arena

za 08-09-12 / 20:30